Blog
Interessante artikels

04 juni 2024

Event: Alternatieve verloningstechnieken voor bedrijfsleiders

Wat was dat, donderdagavond in Tesla Brugge …? 180 bedrijfsleiders, een inspirerende omgeving en een energieke kennismaking met wat Het Zekerhuis te bieden heeft.
Lees meer
28 mei 2024

Het Zekerhuis neemt klantenportefeuille van Dumont Life Invest over

We zijn zeer verheugd aan te kondigen dat we de klanten van Alexandre Dumont mogen verwelkomen bij Het Zekerhuis.
Lees meer
11 mei 2024

Afstudeerbeurs kinesisten Universiteit Gent

Op uitnodiging van HILOK Gent, de studentenvereniging van de laatstejaars studenten kinesitherapie, stonden Kenny en ik vandaag met een stand op de ‘Beurs der Kinesitherapeuten 2024'.
Lees meer
18 april 2024

Smart Invest fonds bestaat 1 jaar

2023 was op zich geen slecht beursjaar. Dat zagen we aan de rendementen van de spaarplannen en van ons eigen fonds. Want je wist of je wist het nog niet, april vorig jaar lanceerden we ons eigen, uniek Smart Invest Fund.  
Lees meer
01 maart 2024

Zekerhuis brengt kennis van zaken over naar artsen in spe

Dinsdagavond werden we uitgenodigd door de laatstejaars geneeskunde van Universiteit Gent. Voor een groep van 45 studenten mochten we als allereerste hen wegwijs brengen in de wondere wereld van financiën en fiscaliteit. Hun studiejaren stond niet bol van het bijbrengen van economische achtergronden, hoewel dit vanaf aankomende zomer dagelijkse realiteit wordt voor deze artsen in spe en ze nu dus heel veel nood hebben aan kennis hierover.
Lees meer
21 februari 2024

Welkom Britney

Vanaf deze week verwelkomen wij Britney in ons team. Zij zit in haar laatste jaar financiën en verzekeringen in Arteveldehogeschool in Gent. Ze woont op 1,4 km van het kantoor en zal gedurende 13 weken haar afstudeerstage bij ons doen om zo de knepen van het vak te leren en heel veel op te steken van onze experts in de dagelijkse werking.
Lees meer
16 januari 2024

Maak kennis met ons eigen Smart Invest Fund

2023 was op zich geen slecht beursjaar. Dat zagen we aan de rendementen van de spaarplannen en van ons eigen fonds. Want je wist of je wist het nog niet, april vorig jaar lanceerden we ons eigen, uniek Smart Invest Fund.  
Lees meer
17 november 2023

Aandeelopties als alternatieve verloningstechniek

Aandelenopties vormen een aantrekkelijke financiële mogelijkheid voor zowel startende als gevestigde vennootschappen. Met een instapbedrag vanaf 1500 euro per maand, bieden aandelenopties verschillende voordelen
Lees meer
17 november 2023

Wat met cash in de vennootschap?

Ontdek Financiële Oplossingen voor Vennootschappen! Wil je jouw bedrijfskapitaal optimaal beheren? Ontdek het in deze blog.
Lees meer
15 juni 2023

Het Zekerhuis lanceert een eigen fonds: Smart Invest Fund

Het Zekerhuis lanceert in aanwezigheid van Paul D’Hoore een eigen fonds: Smart Invest Fund. Vorige week donderdagavond organiseerden we onze beleggingsavond. Bestaande beleggers van ons kantoor nodigden we uit in Salons Denotter in Zedelgem. De respons was enorm, met 100 aanwezigen waren we snel “volzet”.
Lees meer
11 mei 2023

Begin er nu aan voor ze langetermijnsparen afschaffen

De overheid plant om het langetermijnsparen vanaf 2024 voor nieuwe contracten af te schaffen. Een besparingsmaatregel dat wij net als vele anderen geen goed idee vinden.
Lees meer
17 januari 2023

Onafhankelijke verzekeringsmakelaar wint meer en meer terrein

Nieuw onderzoek dat vandaag verscheen in De Tijd wijst uit dat 52,8% van de verzekeringen die worden afgesloten gebeurt via onafhankelijke makelaars.
Lees meer
13 december 2022

Pensioensparen

De tijd van lijstjes is aangebroken. Verlanglijstjes, zeker, maar ook die van de meest beluisterde muziek, beste film en steevast mogen lijstjes van wensen, goeie voornemens en tips over wat we beter of slimmer zouden kunnen doen volgend jaar niet ontbreken.
Lees meer
09 december 2022

Het Zekerhuis neemt kantoor Jan Verduyn en Co uit Brugge over

Heel enthousiast te mogen aankondigen:
Lees meer
05 december 2022

To SVAPZ or not to SVAPZ?

Je bent loontrekkende apotheker titularis, kinesist of HAIO/ASO en je verleent zorgkundige verstrekkingen als geconventioneerde (para)medicus? Dan is het voor jou wellicht interessant om nog dit jaar een SVAPZ op te starten of deze te optimaliseren.
Lees meer
09 november 2022

Afstudeerlezing voor 175 laatstejaars kinesisten

Lees meer
05 mei 2022

Zekerhuis Zorg op afstudeerbeurs kinesisten Gent

Nadat we vorige vrijdag www.zekerhuiszorg.be lanceerden, stonden we de dag erna, op 30 april, op de afstudeerbeurs van de kinesitherapeuten van Universiteit Gent, een organisatie van studentenvereniging Hilok Gent.
Lees meer
17 juni 2022

Zekerhuis Zorg alom tegenwoordig tijdens afstudeerweek Ugent

Deze week zijn de laatstejaars studenten geneeskunde aan de Universiteit Gent “afgestudeerd”. Het is te zeggen, nu zit hun algemene opleiding erop en kiezen ze hun verdere richting: huisarts, specialisatie,… Het Zekerhuis heeft meer dan 10 jaar ervaring in het opstarten en begeleiden van startende en gevestigde zelfstandige zorgverstrekkers
Lees meer
29 april 2022

INFOSESSIE 'HOE OP EEN ZO VOORDELIGE MANIER GELD UIT JE VENNOOTSCHAP HALEN’ EEN VOLTREFFER.

Lees meer
29 april 2022

Wie betaalt de hospitalisatieverzekering van de werknemer en de bedrijfsleider?

Lees meer
29 april 2022

De backservicepremie

Heb je als bedrijfsleider reeds een pensioentoezegging lopen?
Lees meer
29 april 2022

Het Zekerhuis omarmt digitalisering

Spreekt 200 makelaars toe rond efficiënte kantoorwerking
Lees meer
28 april 2022

Wat maakt een reconstitutielening interessant?

Met een reconstitutielening maak je als zelfstandige gebruik van je gespaarde geld. Een hypothecair krediet wordt gekoppeld aan je pensioenplan. Je betaalt enkel interesten op het ontleende bedrag tijdens de looptijd van je krediet. Wanneer de einddatum van je bulletkrediet aangebroken is, betaal je het in één keer terug met het vrijgekomen kapitaal uit je pensioensparen. Investeren kan dus nu al met je gespaarde geld. Maar waarom zou je nu een reconstitutiekrediet aangaan?
Lees meer
28 april 2022

Wat is reconstitutiekrediet?

Reconstitutiekrediet, oftewel bulletkrediet, is een manier van lenen die gepaard gaat met jouw pensioenkapitaal. Je toekomstig gespaard kapitaal activeer je hiermee vandaag al door het te investeren in vastgoed. Op pensioenleeftijd wordt het geleende bedrag die je investeerde in dat vastgoed, in één keer terugbetaald door middel van je pensioenplan, mits een interest die je betaalt tot alles afbetaald is.
Lees meer
29 april 2022

Spaarboekje is verliesboekje

Sparen of beleggen?
Lees meer
28 april 2022

Kenny krijgt 150 artsen stil

Gisteren ging de afstudeerbeurs van de artsen door in Gent ICC, een organisatie van Nick en het team van Fulltime. Voor de gelegenheid was ook Ilse mee, die voor ons kantoor commercieel ondersteunt (onder andere) hiervoor
Lees meer
28 april 2022

RIZIV-toelage als je toekomstig pensioen

Als HAIO/ASO krijg je een RIZIV-toelage van 6.401,38 euro voor het jaar 2022. Na aftrek van het sociaal luik houd je dus 5.761,24 euro* die je kan sparen voor je pensioen of om een stuk ervan te investeren in je huis of om aanvullende verzekeringen zoals een gewaarborgd inkomen mee te financieren.
Lees meer
25 november 2021

Met een reconstitutiekrediet zit je zelf aan het stuur van je pensioenplan

Koop vandaag je privévastgoed aan met je pensioenspaargeld.
Lees meer
05 oktober 2021

Bouw je eigen huis met je RIZIV-toelage

Voorschotten en inpandave van je RIZIV-toelage en SVAPZ Voorschotten zijn een soepele en snelle financieringsmanier. Je kan dankzij het voorschot een deel van het reeds gespaarde pensioenkapitaal (voorschot op bestaande reserve) opnemen om er nu al de aankoop of renovatie van een onroerend goed mee te financieren. Je kan tussen de 60% en 90% van je RIZIV toelage hiervoor gebruiken.
Lees meer
23 juli 2021

Kapitalisatiecontract voor vennootschappen

Liquiditeiten investeren op een zeer flexibele manier.
Lees meer
28 juni 2021

Het Zekerhuis lanceert: Mijn Vastgoed Pensioen

Lees hierbij het mei-nummer van het magazine Verzekeringswereld, verdeeld aan makelaars en professionele financiële adviseurs op 4000 exemplaren. Daar stellen Kenny en Mattijs het concept Mijn Vastgoed Pensioen voor, met alle details over wat het is en hoe dit voor elke zelfstandige van toepassing kan worden.
Lees meer